Глас от Разград звучи в „Междузвездни войни“
Глас от Разград звучи в „Междузвездни войни“ / Фейсбук
Глас от Разград ще чуете, ако гледате най-новия епизод от „Междузвездни войни“.

Ивайло Йорданов от Разград е част от 30-членен български мъжки хор, записал заедно с дамската формация „Космическите гласове“ на Ваня Монева саундтрака на филма „Соло: История от Междузвездни войни“.

Изборът български гласове да озвучават засега последния епизод на космическата сага е на композитора Джон Пауъл. Записът е направен при пълна конфиденциалност, нотите са предоставени срещу подпис и след записа са върнати обратно и унищожени, забранено е внасянето на мобилни телефони в студио 1 на БНР, където на 11 март тази година няколко часа продължил записът.

„Работните заглавия на траковете не подсказваха какво записваме, но в единия се появи музикална тема, която помня и харесвам от детските си години и се досетих какво се случва“, разказва Ивайло. „Чувството е невероятно, да записваш нещо, на което си се възхищавал толкова години“, вълнува се той, разказвайки случката три месеца по-късно. Разградчанинът е сред феновете на „Междузвездни войни“, още не е намерил време да гледа епизода, в който звучи и неговият глас, но си е обещал това да стане скоро.

Тенорът Ивайло Йорданов е на 44 години, роден е в Разград, в родния град свири на цигулка от дете, завършва „Оперно пеене“ в Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“, част е от състава на Националната опера.

Чуйте ТУК българските гласове в „Междузвездни войни“