ГЕРБ издигна лидера на Младежкото БСП за кмет на Раковски
ГЕРБ издигна лидера на Младежкото БСП за кмет на Раковски / netinfo
ГЕРБ издигна лидера на Младежкото БСП за кмет на Раковски
81498
ГЕРБ издигна лидера на Младежкото БСП за кмет на Раковски
  • ГЕРБ издигна лидера на Младежкото БСП за кмет на Раковски

Областният лидер на Младежкото обединение в БСП-Разград е кандидат на ГЕРБ за кмет на село Раковски. Това стана ясно днес при представянето на част от номинациите на управляващата партия за местния вот през октомври.

37-годишният Мустафа Назъм е и действащ общински съветник от групата на БСП. Не е подал молба за членство в ГЕРБ, обясни, че според устава на досегашната му партия автоматично се прекратява членството му в нея при явяване на избори от името на друга политическа сила. Не е в листата за съветници, тъй като сме сигурни, че ще стане кмет на Раковски – обяви областният лидер на ГЕРБ д-р Валентин Василев. Според него Назъм е качествен човек, недооценен от ръководството на БСП. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Раковски е семеен, с две деца, магистър е от Русенския университет „Ангел Кънчев“ специалност „Информационни технологии в сферата на образованието“, работи в ОП“Паркстрой“.

Д-р Василев представи и последните двама кандидати на ГЕРБ за общински кметове. Единият също е преминал през няколко партии. 50-годишният Аптула Аптула през 1995-99 г. бе кмет на община Самуил от листата на ДПС, а през 2003 г. бе съветник от НДПС. Той е завършил ВТУ“Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Български език и история“. Работил е като учител, в областта на социалното подпомагане, а в момента е в системата на НОИ. Автор е на две краеведчески книги. Не е член на ГЕРБ, представител е на гражданска квота, но ще води и листата общински съветници в Самуил.

Кандидат-кмет на ГЕРБ за община Цар Калоян е Ангел Ангелов, на 36 години, несемеен, със средно икономическо образование, в момента учи аграрна икономика в РУ“Ангел Кънчев“. Работил е като специалист информационно обслужване в „Социално подпомагане“, като управител на търговска фирма и като компютърен оператор в кооперация в Цар Калоян.

Д-р Василев съобщи, че вече е готова и листата общински съветници за Разград и скоро ще бъде обявена, повече от половината лица в нея са нови, изцяло нова е листата в Цар Калоян, обновление има и в Исперих.