/ Фейсбук
Кампания за подпомагане на болно 12-годишно дете от Разград стартираха сдружение „Да бъдем хора“ и приятели на семейството. Диагнозата на Габриела Пламенова Иванова е извънредно рядко срещано, но много тежко заболяване- склеродермия.

Пред председателя на „Да бъдем хора“ Полина Иванова майката момичето разказва, че симптомите на Габи започват през 2009 г., когато тя е на крехката възраст от 4 годинки. Първоначално докторите не успяват да поставят точната диагноза и постепенно, тя започва да се влошава, а това налага все повече и повече изследвания.

През 2015 г. й правят лапароскопия и откриват, че има киста на далака, която създава допълнителни спънки в овладяването на заболяването. Ако кистата продължи да нараства, ще последва операция. Към днешна дата, това прекрасно, лъчезарно и усмихнато дете, не спира да се бори, но състоянието му е доста влошено.

През декември получава микроинфаркт и след него организмът й започва да произвежда антитела, които способстват за отхвърляне на жизненоважни органи. В следствие на болестта, се появяват лезии по корема, гърдичките, крачето, а вече и по гръбчето на Габриела. Детето е с постоянни болки в корема и ставите.

Лекувана е в Берлин, София и Варна и за съжаление, никъде не дават гаранции за възстановяване. Единствената надежда за един по-добър живот, се оказва лекарството „Селсеп“, но на майката на Габи, която сама отглежда двете си деца, е трудно да осигури  поддържащата терапия на Габи.

Друга неизменна част от лечението е рехабилитацията, която включва масажи, упражнения и процедури в доста по-голям обем от това, което здравната каса поема и отново сумата е непосилна за семейството. Необходимите средства са 350 лв. месечно, като сумата включва лекарството „Селсеп“ и рехабилитацията на Габи. Лечението ще продължи най-малко 12 месеца и по думите на докторите, това е последния шанс за Габи и единственото, което не са опитали.

Има няколко начина, по които може да помогнете:

- с финансовата си подкрепа: BG22IORT80481083446900
BIC:IORTBGSF титуляр: СНЦ"ДА БЪДЕМ ХОРА" с председател Полина Иванова, основание за плащане: Дарение за Габи
PAY PAL- sncdabydemhora@gmail.com
- Като посетите благотворителния базар „Магазинче за надежда“, намиращ се в Битов комбинат, 2ри етаж, офис 20
- като участвате в онлайн базар ето ТУК.
Близки на семейството споделят още, че вариант за подкрепа е и ако се осигури работа на майката на Габи, тъй като поради наложителното често ползване на болнични работодатели, които са я наемали, я освобождават скоро, след като са я взели на работа.