/ netinfo
Лятна детска школа под надслов „В страната на чудесата“ организира НЦ “Делиорман 2014“ съвместно с Есперантско дружество „Д-р Л.Л.Заменхоф“, Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, РБ “Проф. Боян Пенев“, Съюз на художниците-Разград и Етнографския музей.

Лятната школа включва: образователни игри, познания по международния език Есперанто, рисуване на картички и картини, изработка на пана и шевици, обучение по народни танци и песни, среща с любими детски герои, изучаване на лесни и бързи кулинарни рецепти, придобиване на знания за музикалните инструменти, познания за безопасни и здравословни условия за живот, обучение за правата в България и Европейския съюз, получаване на съвети как да помогнем на човек с увреждания и други.

Лятната школа ще продължи един месец, официалното й откриване е на 18 юни, от 10:00 часа в бившия Битов комбинат в Разград – бул. „България“21 помещение №5 на първи етаж.

Няма ограничения за възрастта на децата, които ще участват, те могат да посещават школата всеки работен ден до 18 юли. Записванията са на телефони: 0894/ 814-502 – Хафизе Басри, 0893/ 540-270 – Радка Стоянова, 0889/41-54-00 - Хабибе Расим.