/ ГЕРБ-Разград
Премиерът Бойко Борисов дари 10 000 лева за ремонт на джамията в село Подайва, съобщават от областната структура на ГЕРБ-Разград.

Стойността на дарението е половината от сумата, която ПГ на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание събра по случай рождения ден на Бойко Борисов, който бе вчера. Традиционно съпартийците на министър-председателя от ГЕРБ в Парламента вместо подаръци събират средства, които Борисов дарява за благотворителност. 

Бойко Борисов дарява на църква и джамия 20 000 лв, събрани за рождения му ден

Тази година сумата е 20 000 лв.
, които премиерът раздели по равно между джамията в Подайва и дострояването на новата църква в гр. Бяла, област Русе. Заслуга, за да се насочат средствата към исперихското село, има и народният представител за област Разград Десислава Атанасова, която е придвижила проблема до ръководството на партията – информират от ГЕРБ-Разград.

За да получи дарението и да изрази благодарността си към премиера и депутатите от ГЕРБ, в кулоарите на парламента е бил партийният координатор в Подайва - Мехмед Хасан.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отбелязал, че даренията са израз на солидарността и съпричастността на премиера и на ГЕРБ към проблемите на българските общности и етноси у нас.