Близо 4000 санкции за неправилно паркиране през 2017-та наложили разградски полицаи
Близо 4000 санкции за неправилно паркиране през 2017-та наложили разградски полицаи / Радка Минчева
3923 санкции по Закона за движение по пътищата във връзка с неправилно паркиране са наложили полицаи от РУ на МВР-Разград, съобщи техният началник главен комисар Деян Георгиев. По негова покана журналисти от Разград участваха в специализирана полицейска операция на тази тема.

Георгиев уточни, че такива операции се провеждат всеки понеделник и петък, т.нар. пазарни дни, когато има най-голямо движение в града. Има и конкретни участъци, на които се акцентира – ул. „Паркова“, край „Сохо“, в района на кръговото кръстовище, ул. „Искър“, до НАП.
 

Близо 4000 санкции за неправилно паркиране през 2017-та наложили разградски полицаи
netinfo

От близо четирите хиляди санкции 347 са актове, останалите са фишове на стойност по 20 лева. Част от тях се обжалват, често нарушителите оспорват очевидни нарушения, процедурите са тромави, Георгиев дори ги нарече „безумен процес“ и „омагьосан кръг“. На практика служителите на реда нямат обратна връзка дали и кога наложените санкции се плащат и постъпват в бюджета.

„Дейността на РУ-Разград по отношение на произволното паркиране, което дразни гражданите и затруднява придвижването им, не е кампанийна, а постоянна. Макар специализираните акции да са в два дни - понеделник и петък - контролът всъщност е ежедневен“, заяви Георгиев.
 

Близо 4000 санкции за неправилно паркиране през 2017-та наложили разградски полицаи
netinfo

Той подчерта, че зад сухата статистика се крие огромен ресурс на Районното управление, впрегнат в противодействието на проблема. В най-натоварените дни от седмицата на ключови места в Разград са разположени екипи на Охранителна полиция. „Не сме решили проблема с неправилното паркиране, но усилията ни в тази посока няма да спрат“ – категоричен бе началникът на РУ-Разград.