Бивш министър на образованието кани на дискусия просветни дейци от Лудогорието
Бивш министър на образованието кани на дискусия просветни дейци от Лудогорието / Радка Минчева, архив
Работна среща на тема „За делниците на образованието“ организира утре в Разград бившият министър на образование от правителството на Пламен Орешарски и настоящ заместник-председател на комисията по образование в Народното събрание Анелия Клисарова. Това съобщиха от областната структура на БСП-Разград.
Срещата с директори на училища и преподаватели от област Разград е на 9 октомври от 16.00 ч. в Младежки клуб „Зайо Байо“ в Разград. На срещата ще бъдат поканени и представители на държавната изпълнителна власт, както и на синдикатите – информират от БСП.
Целта на срещата е да бъдат обсъдени проблемите, възникнали в практиката при прилагането на новия закон за предучилищното и училищното образование и наредбите, регламентиращи държавните образователни стандарти. До този момент МОН не е направило цялостен анализ за резултатите от първата година на действие на закона, а в същото време прилагането му породи редица въпроси, чието решаване зависи от промени в нормативната база – обявяват от БСП. За да бъдат предложени такива е необходимо да бъде чуто мнението на хората, работещи в системата на образованието, които са потърпевши от хаоса и напрежението, създадени от прибързани и недомислени стъпки към реформа в образованието – считат социалистите.