Горещините влияят и на животните
Горещините влияят и на животните / dariknews.bg
Постоянната областна епизоотична комисия на област Разград заседава утре, 2 октомври - съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.
Три от петте точки в дневния ред са свързани с темата за безстопанствените кучета. По точка 1 началникът на отдел „Здравеопазване на животните“ в Областната дирекция по безопасност на храните-Разград д-р Юлиян Йорданов ще коментира проблема с безстопанствените кучета на територията на област Разград и ще представи изискванията, поставени от Европейския съюз по отношение на грижата и хуманното отношение към животните. Предложения за прилагане на комплекс от мерки, насочени към намиране на хуманно и съвременно решение на проблема за овладяване на популацията на безстопанствени кучета в населените места, на заседанието на комисията ще направи секретарят на община Исперих Севим Адем. Председателят на Областната колегия на Българския ветеринарен съюз д-р Стойко Колев ще презентира възможностите за извършване на услуги за кастриране на кучета, извършвани на територията на областта от лицензирани кабинети.
По точка 4 от дневния ред на заседанието кметовете на общини ще докладват относно изпълнение на Заповед на Областния управител за изпълнение на приетите на предишно заседание на Областната епизоотична комисия решения във връзка с изисквания към регламентираните пазари за животни, хуманното отношение към животните на пазарите, организацията на проверки на всички регламентирани и нерегламентирани пазари съвместно с общините и представители на МВР.
В дневния ред на заседанието е предвидена и точка 5 Разни.
Заседанието започва в 14,00 ч. на 2 октомври, понеделник, в зала 712 на Областна администрация-Разград.