Избраха и „Кралица на Панаира на киселото мляко”
В Разград се провежда 22-рото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти, съобщиха от Общината. 

Подготвена е богата и пръстра програма. Сред атракциите в програмата бе забавното състезание щафета „Да направим таратор, а не терор”

БТА

Състезанието се проведе на 22 юли. Участие взеха отбори от България, Румъния, Турция, Мексико и Тимор Лесте.

БТА

След официалното откриване на същата сцена пред Общинския културен център се проведе конкурсът „Кралица на Панаира на киселото мляко”. В него участваха 11 красавици от фолклорните формации, представящи своето творчество във вечерните концерти.

БТА

БТА

Как танцуват родните си танци и български танц, как дефилират и отговарят на въпроси оценяваше тричленно жури в състав: общинският съветник Хубан Соколов, танцьорът на Капански ансамбъл Димитър Вътев и предприемачът Исмаил Алишев.

БТА

БТА

БТА

За „Кралица на Панаира на киселото мляко” те избраха 16-годишната танцьорка от Аджарски държавен академичен ансамбъл за музика и танци Нини Магхрадзе, първа подгласничка е Пия Родригес от Фолклорен балет „Абориген“ от Уругвай, втора подгласничка - Моника Микова от ДТА”Лудогорче”.

Община Разград

Община Разград

БТА

Връчена бе и поощрителна награда - „Захарно петле” от предприемача Исмаил Алишев, получи я Мария Митиуага от фолклорен ансамбъл от Гюргево, Румъния.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня