/ DarikNews
Звездни български музиканти и 12-годишният Ренцо Ставрев от Пловдив ще свирят благотворително за нова детска онкохематология в града под тепетата.  
В благотворителния Коледен концерт ще участват цигуларите проф. Ангел Станков и проф. Йосиф Радионов, със съпровод на пиано от Зорница Радионова и клавирното дуо проф. Дора и Анастас Славчеви.

Ще се включи и младият талантлив цигулар Ренцо Ставрев. Той е само на 12 години, но вече е носител на много награди от наши и международни конкурси. Възпитаникът на НУМТИ „Добрин Петков“ свири на два музикални инструмента – цигулка и виолончело. Носител е на награди от Международен конкурс „Млади виртуози“, франкофонския фестивал „Златен ключ“, Международен конкурс за инструменталисти, Международен конкурс „Добрин Петков“, Международен интернет конкурс – Белград, Сърбия. Участвал е в майсторските класове на проф. Йосиф Радионов, проф. Гинка Гичкова, проф. Стойка Миланова,  проф. Ромен Гариу и проф. Анатоли Кръстев.
 
Концертът, който ще премине под надслов „Изкуство за живот“ е на 12 декември, четвъртък, от 18 часа във Военния клуб в Пловдив. Основен организатор на концерта е френската асоциация за културен обмен „Art Gallery Constantin France” на д-р Елена Радева Николова. Пловдивчанката живее от 20 години във Франция, но е силно свързана с родния си град и културата му. Art Gallery Constantin France  е призната от френската държава за асоциация с обществена значимост за културен обмен. Основната ѝ цел е популяризиране на европейската култура и изкуство. До момента тя е инициирала и организирала множество изложби, спектакли и концерти, както на български творци във Франция, така и на европейски - в Пловдив.
 
Каузата на Коледния концерт „Изкуство за живот“ е набирането на средства в полза на дарителската кампания “Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Средствата ще бъдат предоставени за строителството на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на Университетската болница “Свети Георги”, град Пловдив.