Звезди от Виена по Коледа в Пловдивската опера
Звезди от Виена по Коледа в Пловдивската опера / Опера Пловдив

Виенските музикални традиции за Коледа и Нова година ще представи Държавна опера – Пловдив през декември. Премиера на оперетата „Прилепът” от Йохан Щраус, коледната програма „Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин” и Новогодишен бал със солистите на прочутата Виена Фолксопер са празничните акценти през декември 2015.

Премиерата на известната комедия на нравите Прилепът” от Йохан Щраус под диригентството на Диан Чобанов ще бъде на 19 декември (събота). Режисьор на оперетния спектакъл е Георги Динев, хореограф – Боряна Сечанова, художник на декора е Иван Токаджиев, а на костюмите – Николина Костова – Богданова. „Прилепът” ще се изпълнява на български език.

Звезди от Виена по Коледа в Пловдивската опера
netinfo

Коледният концерт „Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин - 2” на 23 декември в Дома на културата е продължение на миналогодишната програма, за която билетите бяха изкупени седмици предварително. Най-известните коледни мелодии и песни ще прозвучат в изпълнение на джазмена Петър Салчев, солистите Евгения Ралчева, Елена Чавдарова и Петър Данаилов заедно с Хора и Оркестъра на Държавна опера – Пловдив. На сцената ще се качат и Хор "Детска китка" с диригент Яна Делирадева, Академичен смесен хор "Гаудеамус" с диригент Весела Гелева, Хор на пловдивските момчета с диригент Милка Толедова. Диригент на концерта е Лучано Ди Мартино.

Звезди от Виена по Коледа в Пловдивската опера
netinfo

Превърналият се в традиция Новогодишен Бал в Операта ще предложи на пловдивчани бляскаво настроение и качествена музикална програма на 29 декември отново в Дома на културата. За първия концерт от 19 часа маестро Чобанов е поканил солисти от прочутата Виена Фолксопер, които ще изпълнят известни арии и дуети от новогодишния репертоар на Виена. В края на 2015 това ще бъде най-впечатляващото музикално събитие за града. Вторият концерт от 21 часа е с гост Влади Ампов – Графа, който прие поканата да представи своите най-известни балади в аранжимент за голям симфоничен оркестър. Във фоайетата на Дома на културата отново ще има много настроение с изпълненията на брас бенд, изящен валс и коктейл за гостите на Новогодишния бал.

Звезди от Виена по Коледа в Пловдивската опера
netinfo

Малчуганите също ще имат своя Новогодишен карнавал с Госпожа Опера, но за удобство той ще бъде на 27 декември (неделя) от 17 часа в Дома на културата "Борис Христов". Освен весели танци и игри, събитието включва и вълшебния балет за деца „Лешникотрошачката”.

Подробна информация за празничната програма е публикувана в сайта на операта www.operaplovdiv.bg и във facebook. Билети за всички заглавия се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.