Звездата на Ла Скала Анита Рачвелишвили в Пловдив
Звездата на Ла Скала Анита Рачвелишвили в Пловдив / netinfo

Звездата на Ла Скала и Метрополитън Опера, грузинката Анита Рачвелишвили ще омагьоса пловдивската публика като Кармен от 19 часа тази вечер в зала Колодрума.

Анита Рачвелишвили се включва с огромно удоволствие в мащабния проект на световноизвестния български бас Орлин Анастасов, който си е поставил амбициозната задача чрез фондацията на негово име, да доведе под тепетата някои от най-забележителните гласове на съвремието ни в ексклузивни спектакли, само пред пловдивската публика. Следващите му проекти от фестивала „Опера Голд“ включват и провеждането на майсторски класове с гостуващите световни имена, като разходите на талантливите млади български оперни надежди, които ще се възползват от невероятния шанс, ще бъдат поети от фондацията на Орлин Анастасов. Въпреки, че графикът на Анита Рачвелишвили е запълнен за години напред, нейното участие във фестивала “Опера Голд” е специален жест, както към нейния талантлив колега и приятел Орлин Анастасов, на чиято покана Анита откликна с радост, така и към българската публика в града, обявен за Европейска столица на културата през 2019 година.

Звездата на Ла Скала Анита Рачвелишвили в Пловдив
netinfo
В „Кармен“, мецосопраното Анита Рачвелишвили ще си партнира със сънародника си - грузинеца Михаил Шишаберидзе, Венцислав Анастасов и Йоана Железчева, солистите, балета и оркестъра на Старозагорската опера, детско-юношеската студия "Маргаритки" и прабългарската школа за оцеляване "Бага-тур". Мегапродукцията ще бъде с ефектни костюми, мащабен декор, мултимедия, а във финалните сцени тореадорите ще влязат на коне в Колодрума. Сред тях ще бъде и Ескамилио, в ролята Венцислав Анастасов, който дни преди премиерата под тепетата се научи да язди. За удобство на публиката, многофункционалната зала Колодрума ще бъде тотално прекроена. Предвидени са места само за 2000 души. Всички те ще са разположени амфитеатрално и фронтално срещу сцената. Така зрителите ще имат нормална видимост. Билети за страничните сектори няма да се предлагат.

Звездата на Ла Скала Анита Рачвелишвили в Пловдив
netinfo
Оперният спектакъл „Кармен” с Анита Рачвелишвили е събитие, което специалистите определят като „огън на сцената“, заради невероятното сценично присъствие на страстната млада грузинка, която се отличава с вокална мощ и завладяваща артистичност. Нишката на драматизма в хода на действието, се разгръща от режисьора ОГНЯН ДРАГАНОВ, който поставя при голям успех спектакли в България, Румъния, Гърция, Македония, Сърбия, Холандия, Германия, Бразилия, Италия, Колумбия и Русия.

Звездата на Ла Скала Анита Рачвелишвили в Пловдив
netinfo
Билетите за спектакъла „Кармен“ са на цени -  20, 30, 40 и 50 лв. и могат да се купят от касата пред община Пловдив.

Звездата на Ла Скала Анита Рачвелишвили в Пловдив
netinfo