/ Дарик архив
Евгени Иванов за Суперкупата по волейбол
94765
Евгени Иванов за Суперкупата по волейбол
  • Евгени Иванов за Суперкупата по волейбол
Среща за Суперкупата на България 2017 в категория „Волейбол – мъже“ ще се проведе в пловдивската зала Колодрума. Началото е в 17.00 часа в събота. Един срещу друг ще се изправят отборите на „Нефтохимик 2010“ – шампион на България за сезон 2016/2017 и „Добруджа 07“ – носител на Купа България за сезон 2016/2017.

Срещата се провежда за втори път в историята на българския волейбол. В миналото издание спорът отново беше между същите два отбора, като тогава „Добруджа 07“ успя да грабне трофея. Това разказа в ефира на Дарик изпълнителния директор на Националната волейболна лига Евгени Иванов.

Той определи предстоящата среща като зрелищно шоу, което ще бъде истинска наслада за почитателите на волейбола, а и на спорта въобще. Преди настъпването на кулминацията – самата волейболна среща, ще има много активности, които ще подгреят публиката за предстоящия мач. Подготвят се игри и за публиката, като има предвидени и награди за победителите. 

С този двубои се поставя началото на новия волейболен сезон при мъжете. За втора поредна година това ще стане с мач за Суперкупата, като отново един срещу друг ще застанат Нефтохимик и Добруджа, но сега в разменени роли. През миналата година в Пазарджик, тогавашният носител на Купата Нефтохимик спечели драматична победа срещу шампиона Добруджа. Сега „шейховете” ще защитават трофея от позицията на шампион. И двата отбора са с нови треньори и много нови попълнения, което прави изхода от двубоя непридвидим.

Играещият спортен директор на Нефтохомик Теодор Салпаров най-вероятно ще вземе участие в срещата, въпреки контузията, която получи преди няколко дни. По време на контролата с Черно море либерото на националния отбор напусна принудително игрището, след като почуства болки в крака.

Цената на билетите е 5 лева, като за ученици и пенсионери входът е безплатен.