Кола изхвърча и се приземи в двора на къща в Пловдив. Инцидентът станал в центъра на града до Бунарджика, а за него съобщи в социалните мрежи жената, която живее в имота, предава NOVA.

Катастрофата се размина по чудо без жертви. На кадри от камера се вижда, че шофьорът се опитва да прави маневра на заден ход. Изведнъж подава много газ и колата буквално изхвърча.

Шофьор без книжка удари паркирана кола, блъсна се в гараж и събори стена

Хората, живеещи в района, настояват за обезопасяване на пътя и изграждането на ограда, за да се предотвратят подобни инциденти. „Идвам и виждам, че има приземена кола и няма хора в нея. Комшията ги е изкарал”, разказа Найден Рахнев, собственик на имота.

От камерите в района разбрал, че шофьорът е дал напред, след това назад и пада в двора. „Бяха двама вътре, видях колата как виси. Хубаво, че бяха с колани. Свалих ги. Обадих се на 112 - нищо не направиха. Обадих се на Второ районно и дойдоха полицаите, дойде и гражданска защита”, заяви Цветан Горунски, свидетел.

Колата била под наем, наета от американски гражданин, с азиатски черти. Горунски предполага, че навигацията ги е заблудила, докато са се опитвали да стигнат до паметника на Альоша.

Зрелищна катастрофа: Дрогиран шофьор блъсна автобус, заби се в бордюр и изкорени дърво

Автомобилът е изтеглен с 2 камиона, с лебедки. „Нужно е още малко подсилване на знаците, които указват, че улицата е без изход. Според мен трябва една подпорна стена и мантинела, тогава няма да има проблеми.

Може да се започне още тази седмица с работата по подпорната стена”, заяви Георги Стоилов, директор на ОП „Организация и контрол на транспорта”-Пловдив.
nova.bg