Зрелищен кеч-турнир в панаира
Зрелищен кеч-турнир в панаира / снимки: Кирил Кирилов
Зрелищен кеч-турнир в панаира
46423
Зрелищен кеч-турнир в панаира
  • Зрелищен кеч-турнир в панаира

Турнир по смесени бойни изкуства (ММА), организиран от Световната Риал Кеч Организация (WRKO), се провежда за пръв път в Пловдив. Състезанието е тази вечер в Шеста палата на панаира от 20 часа. Участниците в двубоите са осем мъже в категория до 86 кг. и четири жени в категории до 50 кг. и до 65 кг. Победителят при мъжете ще спечели пояс и 5000 евро. Ще има и други награди и бонуси, обявиха организаторите. Шампионът може да бъде предизвикан на двубой от шампион от друга държава.

Двойките ще бъдат определени с прозрачен жребий. Президентът на WRKO Ивайло Арбитов обещава събитието да бъде изключително зрелищно. Категорията позволява освен сила, в двубоите да има много динамика и бързина. При момичетата има много експлозия и хъс по време на боя, добави Арбитов. Забранени са удорите в слабините, в тила, както и хапане, щипане и бъркане в очите.

Това е третата гала вечер по ММА у нас. През август турнир е провеждан в Перник, а през септември - в София. Предстоят още две състезания - през ноември и декември в категории съответно до 76 кг. и над 96 кг.

Днес се изгражда арената, на която ще се срещнат бойците. Теглото им беше измерено в присъствието на журналисти. Всички участници отговарят на критериите и протоколите вече са пуснати, обяви Арбитов. Чуйте и от прикачения звуков файл.

Зрелищен кеч-турнир в панаира
netinfo