/ ОДМВР-Пазарджик
Масирана полицейска акция бе проведена в пазарджишкия квартал „Изток“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Вчера на територията на квартала  служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицаи от участъка в квартала, „Пътна полиция“, РСПБЗН-Пазарджик, инспектори от НАП, „Инспекция по труда“ и ОД „Безопасност на храните“ са извършили масирани проверки на търговски обекти, хора и автомобили за извършване на търговска дейност с акцизни стоки, благородни метали, с хранителни и други продукти.

ОДМВР-Пазарджик

При проверка на златарски магазин, стопанисван от пазарджиклията С.А.- 46г. органите на реда открили за продажба стоки от благородни метали с логото на известни търговски марки. Освен това златото било немаркирано и без документи за произход. Иззети са близо 200 грама мъжки и дамски накити.

ОДМВР-Пазарджик

Под навес на къща на една от улиците инспектиращите установили, че 25-годишният С.М. е изложил за продажба трупно шилешко и агнешко месо с общо тегло от над 60 килограма. Обектът не бил регистриран като търговски, а месото било без всякаква маркировка и съпътстващи документи. Инспекторите от Областна дирекция „Безопасност на храните“ са съставили констативен протокол, като предстои и съставянето на акт за установеното нарушение.

На кръстовище между две улици проверяващите засекли 34-годишния Ц.И. от монтанското село Долна Рикса. Мъжът извършвал продажба на риба без никакви документи за произход на стоката и без да е регистриран като търговец. Установени са три корита с общо около 25 килограма с шаран. Инспекторите по безопасност на храните са съставили протокол на мъжа и дейността му е преустановена. Предстои и да му бъде връчен акт за установеното административно нарушение.

Засилените проверки продължават и през почивните дни.