Зимните чартъри се свиват заради масов отлив на британски туристи
Зимните чартъри се свиват заради масов отлив на британски туристи / dariknews.bg

Поне още една редовна линия ще има до летище Пловдив през 2012 г., прогнозира в ефира на Дарик радио шефът на аеропорта Дойчин Ангелов. По думите му преговорите с турските превозвачи за полети до Истанбул напредват и изпълнението на някои от изискванията им веча са факт. Продължават и преговорите с авиокомпания, която да превозва от и до Обединени арабски емирства (Дубай). Към момента линията Милано - Пловдив - Милано е прекратена трайно и дори някой ден да бъде възстановена, това няма да е в рамките на следващата година.

Чартърите до Пловдив стартират на 24 декември с полет от Дъблин. До края на март ще има сезонни полети от дестинациите Белфаст, Дъблин и Москва. По-интензивно ще е направлението Москва - Пловдив, особено в началото на януари, когато е руската Нова година.

Като цяло пътниците ще намалеят с около 5 000, заради отказа на британците да почиват у нас заради кризата. Общо 15 000 пътници ще кацнат на летище Пловдив само от чартърните полети.

През 2009 г. аеропотът е обслужил 22 000 пътници, през - 26 000, а през настоящата година - над 70 000, отбеляза ръста Ангелов.