През цялата нощ около 2 хиляди снегорина почистваха пътищата
Зимна обстановка в голяма част от страната. През цялата нощ около 2 хиляди снегорина почистваха пътищата. Малко след полунощ от пътната агенция въведоха пълна забрана за движение на превозни средства над 12 тона за цялата територията на област Смолян, съобщава NOVA.

608 снегопочистващи машини работят към момента в цялата страна

От „Столична община” обявиха, през последните часове над сто машини са  обработвали пътищата срещу заледяване. В момента се работи във кварталните улици и стръмните райони. Пътят за „Алеко” във Витоша е затворен за движение.
 
На „Петрохан” температурата е под 0 градуса. Превалява слаб сняг. Има и мъгла. Пътят в региона е почистен до асфалт. На места има сняг, но е опесъчено.

Актуална пътна обстановка в Община Габрово

Илиян Илиев, директор на Областното пътно управление-Монтана коментира: „Нощта премина спокойно. На прохода работиха 7 комбинирани машини. Пътищата бяха почистени и опесъчени. Имаме достатъчно пясък и сол. Подготвени сме на 100% за всякакви ситуации”.

В сряда валежите спират

В района на Костинброд има заледени участъци, алармира шофьор. Той допълни, че те не са почистени и опесъчени. Температурата на „Шипка” е минус 5 градуса. Там е натрупала 10-сантиметрова снежна покрива. Около 30 машини са почиствали пътищата в района.
nova.bg