Живи  книги рушат предразсъдъци към различните
Живи книги рушат предразсъдъци към различните / netinfo
Живи книги рушат предразсъдъци към различните
79468
Живи книги рушат предразсъдъци към различните
  • Живи книги рушат предразсъдъци към различните

За първи път в Пловдив днес се провежда четене на живи книги по метода на т.нар. „човешка библиотека“. Това съобщи за Дарик  психологът Ваня Павлова от екипа на  проекта „Живите книги“ по Норвежката програма за подкрепа на неправителствените организации в България. Събитието е насочено срещу различните прояви на дискриминация. Започва от  15 часа в Народна библитека „Иван Вазов".

10 представители на различни групи, към които са насочени  много предразсъдъци и стереотипи, ще разкрият като отворена книга своята лична история пред  40 студенти.

Заглавия на „книгите“ ще бъдат етикетите,  поставени от обществотона  тези, които изповядват непозната религия, принадлежат към друг етнос  или са с  нетрадиционна сексуална ориентация. Студентите ще бъдат „читатели“ на това, което преживяват всички те.

„Много често казваме негативни неща, за хора от определена група без да познаме  нито един от тях. В един спокоен и равнопоставене разговор  се дава възможност на „читателите“ да опознаят „книгите“ и по този начин да тръгнат към преодоляването на предразсъдъците.“, каза Павлова.

Чуйте повече в прикачения файл