/ Петър Тодоров
Расте интересът към къщите около града, отчетоха брокери
Жилища в затворен комплекс, с две спални, се оказват най-търсените в Пловдив, отчетоха брокери по време на бизнес закуска, която се проведе в града.

жилища Пловдив
Петър Тодоров

Все повече млади семейства предпочитат да закупят собствен дом в затворен комплекс, с което да си гарантират повече спокойствие и сигурност, коментираха специалистите по недвижими имоти.

22% от населението у нас живее под прага на бедността

Поради същата причината нараства и броят на желаещите да притежават дом извън големия град, като най-предпочитани са имотите на не повече от 35 км от Пловдив. Пазарът на имоти във втория по големина град в България е стабилен, като търсенето на жилища изпреварва предлагането, категорични са експертите.

жилища Пловдив
Петър Тодоров

През първото тримесечие на годината броят на сделки с имоти е нараснал с 8%. Брокерите отчетоха обаче забавяне на периода за реализиране на сделките. През миналата година пловдивчани са се сдобивали с нов дом средно за 3 месеца, докато тази година срокът е нараснал до 6 месеца. 

жилища Пловдив
Петър Тодоров

Все повече хора предпочитат да закупят жилище, докато обектът е в строеж, заради гъвкавите форми на заплащане. Николай Лазаров, началник отдел „Продажби“ в една от водещите банки в страната, коментира, че над 40% от отпуснатите жилищни кредити са чрез агенции за недвижими имоти и строителни фирми. 

жилища Пловдив
Петър Тодоров

Над 100 представители на брашна присъстваха на бизнес закуската в Пловдив. Брокерските агенции в града се запознаха и с нов софтуер, с помощта на който да управляват по-лесно обявите за имоти.