Желязко Христов на митинг в Пловдив?
Желязко Христов на митинг в Пловдив? / netinfo

Трета седмица продължава ефективният протест на работещите в образованието, в който участват вече над 95% от пловдивските училища. Тази седмица синдикатите ще инициират срещи с настоятелствата на детските градини и училищата, на които стачкуващите отново ще обяснят на родителите защо стачкуват и ще ги призоват за подкрепа чрез декларации до правителството.

Лидерът на КНСБ Желязко Христов ще участва днес в митинга-шествие на пловдивските учители, съобщиха от Единния стачен комитет в Пловдив. В 16 часа учителите ще се съберат в градинката до Природо-научния музей, ще преминат през главната улица и ще отидат до пл. „Централен”, където отново ще заявят стачните си искания. Утре ще бъде отслужен молебен за спасение на българското образование и здравето на учителите, учениците и техните родители в църквата „Св. Богородица”, а в сряда ще бъде поредният митинг-шествие, той ще тръгне от Народната библиотека „Иван Вазов” до площада пред пощата, казаха синдикатите.

74 училища от общо 78 държавни и общински учебни заведения стачкуват днес в Пловдив, 30 са детските градини, които участват в протестите.