Зелената система в Южен се съживява
Зелената система в Южен се съживява / район Южен

3 чинара в парк „Молдавия“ засади кметът на район „Южен“ Борислав Инчев заедно със зам. кмета на района Апостол Шопов и служителите от Отдел „Екология“.

Кампанията е по повод нашето намерение за обновяване на зелената система в района. Не случайно сме избрали дървесния широколистен  вид чинар - сподели кмета на района. Той е най подходящ за паркова среда, устойчив е и създаващ уют и сянка.  С действията по засаждането, което ще продължи по бул. „Никола Вапцаров“ и парк „Студенец“, ние даваме живот на тези дървета и допринасяме за обогатяването на зелената система на места, където има нужда от допълнително залесяване.

В програмата ми за управление съм отделил специално място на Зелената система, защото смятам, че тя е важна за осигуряването на подходящи условия и по-здравословен живот. Благодаря за съдействието на служителите от ОП „Градини и паркове“, че ни осигуриха най- подходящите за парка дървесни видове и за ежедневните грижи, които полагат за зелените площи  в районазаяви Борислав Инчев.