Затварят бул. Руски” заради нарушения на ЗУТ ?
Затварят бул. Руски” заради нарушения на ЗУТ ? / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

Отсечката на бул." Руски" от бул."6-ти септември" до моста на "Герджика" може да бъде затворена от понеделник. Затова предупреди Александър Държиков, който е председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет.

По думите му новата отсечка е пусната в експлоатация преждевременно, без да има разрешение от Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК).  

Заради това от дирекцията са започнали административно производство по Закона за устройство на териториите (ЗУТ), като срокът, в който общината може да обжалва изтича утре, допълни Держиков. Освен затваряне на участъка там може и да бъдат спрени тока и водата.   

Вече сме обжалвали в необходимия срок и очакваме развръзка по казуса другата седмица, заяви зам.-кметът по общинска собственост Александър Долев. Той не се ангажира с мнение по въпроса, как се е стигнало до тази ситуация, защото е заварил проблема с встъпването си в длъжност на 15-ти юли. Според закона само кметът или някой на когото той е делегирал права може да подпише заповед за пускането на отсечката.