Запълват дупките по големите булеварди в Пловдив
Запълват дупките по големите булеварди в Пловдив / dariknews.bg/архив

Поетапно закърпване на уличните дупки в Пловдив започва, съобщи кметът Иван Тотев.

Той отбеляза, че на този етап ще се работи по булевардите „Руски“ и „Шести септември“, както и по „Коматевско шосе“.

Тази година предстои и частична рехабилитация на „Кукленско шосе“, както и ще бъдат отделени около 300 хил. лв за фугиране на булевардите.

Ще се ремонтират и част от тротоарните настилки, които не са подменяни през последните 40 години, както и уличното осветление. За подмяна на кабели и осветителни тела в бюджета са предвидени около 1,2 млн. лв, обясни Тотев.

Междувременно градоначалникът съобщи, че утре ще бъдат подадени последните отчети за Транспортният проект и той официално приключва.

Вече се монтират новите апарати за билети по спирките, а днес кметът се среща с представители на Общинска охрана, за да се уточни как да се гарантира опазването им.

Градоначалникът припомни, че един апарат струва между 8 и 10 хил. лв и ще разчита на сигнали отстрана на пловдивчани за евентуални вандалски прояви.

Той поясни, че вечерно време в автоматите няма да се съхраняват пари. Те ще бъдат събирани от инкасо фирма в края на всеки ден.

Вече се събират и данни за трафика по входовете и изходите на Пловдив, които се очаква да бъдат оповестени през следващата седмица.

"Вярвам, че новата система ще заработи на 1 април", заяви Тотев.