Започват Велинградските празници на културата
Започват Велинградските празници на културата / снимка: http://chitalishte.eu
Започват Велинградските празници на културата
80840
Започват Велинградските празници на културата
  • Започват Велинградските празници на културата

Велинградските празници на културата започват тази вечер с  парад в центъра на курортния град, съобщи за Дарик началникът на отдел „Култура“ Недялка Стефанова. По традиция тържественото откриване е поверено на местния представителния  духов оркестър „Димитър Мечев“, който има вече половинвековна история.

За 43-то издание на културните празници гостуват духови оркестри и мажоретни състави от Троян, Златица и гръцкия град Каламаря.Дефилето им започва след 19 часа от сградата на общината към площад „Николай Гяуров“, където ще се проведе първия концерт от програмата със събития, които продължават над половин месец.

На 4 юли тази година се отбелязва Денят на Велинград. Очаква се на официалната церемония да присъства вицепрезидентът Маргарита Попова.  След приветствието на кмета Иван Лебанов ще има концерт-спектакъл на Руслан Мъйнов  и симфоничния оркестър на Шумен, който ще приключи с празнична заря. 5 юли ще премине тематично  под мотото „От Русия с любов“.

През следващите дни са предвидени поредица от концерти, събития за деца, театрални постановки, изложби и литературни вечер.  За поредна година ще се проведе фестивалът за млади музикални таланти „Дъга над Клептуза“ и  фолклорния фестивал на самодейните групи „Хоро при извора“.

Чуйте повече в прикачения звуков файл.