Започва разкопаването на бул. „Христо Ботев” за ВиК ремонт
Започва разкопаването на бул. „Христо Ботев” за ВиК ремонт / netinfo

Северното платно на бул. „Христо Ботев” в зоната на Централна гара ще бъде затворено  днес и утре, предупреждават от ВиК. Причината е стартиращата реконструкцията на магистралния водопровод  по булеварда, която ще протече на 7 етапа в рамките два месеца и половина. Очаква се обектът да бъде приключен в средата на юли.

Ремонтът ще наложи и двудневна промяна в организацията на движението на градския транспорт. В посока Коматевско шосе автобусите по линиите № 7, 26, 20 и 29 ще се движат по булеварда до Централна гара, откъдето ще свиват надясно по ул. Иван Вазов , ще обръщат на колелото на гарата и отново ще продължават по „Христо Ботев”. В обратна посока няма да има промяна на маршрута.

Вторият етап на ремонта ще започне след празниците -  на 7-ми май и ще продължи до 20-ти май. Той ще обхване  участъка от Централна гара  до Автогара „Юг”. Под Бетоновия мост строителството ще отнеме 6 дни – от 21-ви до 27-ми май. Четвъртият етап  ще обхваща участъка от моста до ул. „Авксентий Велешки” (28 май – 7 юни), петият – от ул. „Авксентий Велешки” до бул. „Цар Борис III Обединител” (8 юни – 20 юни).  Едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив – на Сточна гара, ще бъде затворено заради ВиК-ремонта от 21-ви до 26-ти юни. Последният етап, включващ пътната отсечка от „Цар Борис III Обединител” до ул. “Петко Д. Петков”, ще обхваща дните от 27-ми юни до 15-ти юли.  

Поради натовареността на пътната отсечка строителните работи по натоварените кръстовища ще се иизвършват в почивните дни, информират от ръководството на Пловдивския воден оператор.