/ iStock/Getty Images
ЕВН Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти в Пловдив, съобщиха от дружеството. Компанията вече е започнала подаването на топлинна енергия към някои сгради в града, които са заявили това преди официалното начало на сезона.

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно, като първо ще се захранят детски и здравни заведения, училища и други учебни заведения, обществени и стопански сгради и накрая жилищните сгради.

За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум, припомнят от топлофикация. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване. 

Всички над 1200 абонатни станции на дружеството имат датчици за външна температура, които автоматично преустановяват топлоподаването, когато външната температурата се повиши, а при понижение топлоподаването за всяка една абонатна станция се възстановява автоматично с цел осигуряване на температурния комфорт в сградата.

Припомняме, че съгласно решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) от 1 юли тази година еднокомпонентната пределна цена на топлинна енергия с топлоносител гореща вода за клиентите на EVN Топлофикация в Пловдив бе увеличена 0,22 на сто.

През миналата година с инвестиция от 23 млн. лв. в пет водогрейни котела ЕВН Топлофикация изцяло модернизира мощностите си за производство на топлинна енергия в Пловдив.
Ирина Шопова/БТА