/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишен мъж за това, че направил опит умишлено да причини смъртта на друг мъж, както и за действия с огнестрелно оръжие, без да има разрешително.

Обвиненият за взривения бакомат в Пловдив остава в ареста за постоянно

На 1 януари 2018 г., в Пловдив, обвиняемият отишъл в дома на майка си, за да й поиска пари за цигари. Нея я нямало и той решил да изчака да се върне. Заедно с него в стаята били сестра му и жената, с която живеел. Малко след това към тях се присъединил и 36-годишен мъж. Двамата седнали да се почерпят с алкохол.

След около час обвиняемият излязъл и отишъл до другата стая, откъдето взел незаконно притежаван пистолет, марка „Ekol“, който бил зареден с един патрон. Върнал се в стаята и седнал на стола. 36-годишният стоял прав до вратата на стаята.

Две години и половина затвор за алкохолния бос Тодор Неделчев

Обвиняемият насочил пистолета в коремната му област и стрелял.
Пострадалият паднал на земята. Двете жени, които били в стаята, го вдигнали и завели до къщата му, намираща се на същата улица и го оставили в двора.

Пострадалият започнал да вика за помощ. Съседка, която го чула, се обадила на тел. 112. В болницата му била извършена животоспасяваща операция. Според съдебно-медицинската експертиза нараняването в коремната област е причинило влошаване на здравето, което му донесло временна опасност за живота.

Дадоха три години затвор на шофьор-камикадзе

По делото са разпитани свидетели, извършени са експертизи, иззети са веществени доказателства. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-тежкото предвидено наказание за престъпленията, в които мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.