Започна раздаването на помощи в Западен
Започна раздаването на помощи в Западен / netinfo

Започна поредната кампания за раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на Българския червен кръст. В "Западен" то се осъществява в залата на районното кметство и ще продължи до 17-ти февруари. Лично кметът на района Димитър Колев проследи как преминава раздаването на храните.

Всеки правоимащ получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност, а раздаването се извършва от служители и доброволци на Българския червен кръст. На всеки, включен в списъка на БЧК, се полагат по близо 40 килограма продукти. Индивидуалните пакети включват брашно, ориз, картофено пюре, компот, конфитюр, месна консерва, вафли, спагети, гювеч и захар. От организацията апелираха отново към гражданите, които имат да получават продукти, да носят със себе си достатъчен брой торби, както и да си осигурят транспорт, тъй като общото тегло на продуктите е доста голямо и пренасянето им е непосилно за някои хора. Освен тези, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон, право на хранително подпомагане имат майки и осиновителки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година.

Помощите са предназначени и за лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, както и лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД. В списъка са и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ. Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 пункта в цялата страна. Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.