Започна поредното издание на „Музика в парка“ в "Западен"
Започна поредното издание на „Музика в парка“ в "Западен" / netinfo
Емблематичният "Биг Бенд Пловдив" изнесе уникален концерт пред храм „Свети Климент Охридски“ в парк „Ружа“. Той бе част от есенното издание на „Музика в парка“. Инициативата е на кмета на "Западен" Димитър Колев и е част от културния календар на района.

В продължение на час „Биг Бенд Пловдив“ изпълниха музика от най-различни стилове – от класическа през популярна до народна. Концертът изненада приятно всички, които бяха избрали да прекарат съботния следобед в парк „Ружа“.

Това е само първият епизод от есенното издание на „Музика в парка“. На 30 септември, отново от 17,30 часа на същото място ще се проведе концерт на смесен хор при храм "Свети Възнесение Господне" с диригент Дорис Хофман. Специално за събитието е поканен и Пловдивският митрополит Николай.

Есенното издание на "Музика в парка" ще завърши в понеделник с изпълнения на хор "Иван Спасов" с диригент Гергана Люцканова. Концертът, който съвпада с Деня на музиката, е насрочен за 18 часа.

Това е третото издание на инициативата „Музика в парка“, която се провежда на открито в район „Западен“. Концертите са подарък за жителите на района от кмета Димитър Колев.