Запечатаха „Планета пайнер” след двуседмично забавяне
Запечатаха „Планета пайнер” след двуседмично забавяне / netinfo

Запечатаха дискотека „Планета пайнер” във Водната палата снощи с двуседмично закъснение, съобщи говорителят на прокуратурата Даниела Начева.

От 6 месеца заведението работело без никакви разрешителни, съставяни са му многобройни актове заради незаконната му дейност, а преди 14 дни прокуратурата е сезирала общината, пожарната и РДНСК да предприемат мерки за преустановяване работата на бара. Те не са извършили необходимото и заради това прокуратурата е започнала разследване. Апелативният прокурор Росен Димов ще се срещне днес с представители от Инспектората на МВР, за да обсъдят бездействието на пожарната във връзка със случая.

По информация на Дарик радио, официално писмо до всички институции прокуратурата е изпратила на 7 април, т.е. преди 2 дни, с което настоява заведението да бъде затворено. Сигнали за това, че то работи без всякакви разрешителни, са изпратени от кмета на район "Централен" Райна Петрова още през февруари т.г.

Възмутени сме от бездействието на контролните органи, няма допуснем на територията на Пловдив и региона втори случай като този в дискотека „Индиго”,заяви прокурор Даниела Начева. Фрапантния случай с „Планета Пайнер” е повод за разследване за извършено престъпление по служба от страна на трите институции, които е трябвало да запечатат заведението.

Кметът на район „Централен” Райна Петрова заедно с полиция и служители от кметството, е запечатала заведението в 22 часа миналата вечер. Със заповед, съгл. чл. 222 от Закона за устройство на териториите, Петрова е забранила достъпа до обекта, който частично е в строеж. Наказателното постановление за затваряне на "Планета пайнер" трябва да бъде издадено от централната общинска администрация.

На заведението има лепенки, на които е изписано, че материално отговорно лице е Иван Иванов.

Прокуратурата няма информация кой е собственик на „Планета Пайнер”.

Незаконно работещото заведение е засечено по време на мащабна проверка на питейни заведения, която се провежда по нареждане на Росен Димов от декември 2007.