Заменките събраха БСП и СДС заедно срещу ВМРО
Заменките събраха БСП и СДС заедно срещу ВМРО / netinfo
Като алогична и популистка определиха от ОДС и БСП декларацията на съветниците от ВМРО, с която воеводите призоват колегите си в Общинския съвет от дневния ред на утрешната сесия да бъдат снети всички предложения за заменки на общинска собственост и до края на мандата да не бъдат внасяни нови от администрацията.

4 години точно ВМРО като част от нашето мнозинство управляваше ресора общинска собственост и инициираше подобни сделки, коментираха от групата на ОДС.

Воеводите се мъчат да се откъснат от битието си на управляващи, за да се явят целите в бяло на изборите, коментира юристът от БСП Тодор Кръстев. Той добави, че повечето крупни и скандални заменки не само са минали и с гласовете на ВМРО, но са били подготвени и администрирани от тях. Левицата също като сините няма да подкрепи тотален мораториум върху разпореждането с общинска собственост, макар самата тя да настояваше преди време за спиране на по-голяма част от сделките. В някои спешни случаи това ще навреди на обществения интерес, аргументира новата позиция на БСП Тодор Кръстев.

Групата на ОДС ще подкрепи двете замени на ниви до Рогошките гробища, срещу които 3 фирми и едно физическо лице ще вземат с доплащане имоти в центъра и в “Тракия”, заяви Александър Николов. Същото вероятно ще направят и повечето от социалистите, признаха от тяхната група. Раздвоени сме между съмненията за облагодетелстване и крайната необходимост от разширение на траурния парк, в който са изчерпани дворните места, коментира Тодор Кръстев.

Със сини и червени гласове ще бъде гласувано и компенсирането с атрактивни имоти на реститутите на градинката зад Военна болница, които имат съдебно решение за въвод във владение.

БСП и СДС няма да бъдат единни само при гласуването на най-скандалната сделка в утрешния дневен ред, при която се предлага едноличното дружество “Дамянов – 63” да получи 4 парцела с обща площ 1090 кв.м. в престижния район до Братската могила само срещу 2 апартамента по 52 кв.м с гаражи, които са в груб строеж. Левицата ще бъде “против”, защото земята е оценена на 96 лв за квадрат, а апартаментите – по 1 000 лв на кв.м., обясни председателят на групата Николай Радев. Съветниците от ОДС ще гласуват по съвест, обявиха от тяхната група. Повечето от членовете й коментираха, че още не са взели решение как ще гласуват, но най-вероятно ще подкрепят сделката.