/ iStock/Getty Images
При катастрофа е загинал Пламен Петков зам.-началник на Шесто РУ в Пловдив, съобщиха от полицията.

Снощи минути, пред 19:00 часа в близост до пътен възел "Скобелева майка" и "Цариградско шосе" лек автомобил Фолксваген пасат, управляван от 59 годишния Пламен Петков, при маневра десен завой, губи контрол, отклонява се вляво, блъска предпазната мантинела и се преобръща извън пътното платно. Водачът е починал на място.

Служители на сектор "Разследване престъпления по транспорта" на ОД на МВР-Пловдив ще изясняват причините за инцидента в хода на образуваното досъдебно производство. Пламен Петков е заместник-началник на Шесто РУ, и има 32 години стаж зад волана.

В районното работи от неговото създаване през 1996 г. Реализирал е множество спецакции срещу наркоразпространението, битовата престъпност и опазването на обществения и социален мир в квартал "Столипиново".

Под негово ръководство са задържани и осъдени множество фигури от криминалния контингент. Колегите му го познават като отличен професионалист, веселяк и широко скроен човек и допълват, че с внезапната му кончина приключва житейския път на една легенда.
БТА