кокаин
кокаин / /МВР
Арестуваният след акция на криминалисти от Пазарджик Величко Димитров-Мечката, сочен за един от крупните дилъри на дрога, е с постоянна мярка „Задържане под стража“. Тя му беше наложена от Окръжния съд в Пазарджик по искане на прокуратурата.

От събраните доказателства на държавното обвинение става ясно, че шестима свидетели са дали показания срещу Димитров. Те твърдят, че ги е снабдявал с кокаин от 13 до 15 януари, заяви пред съда прокурор Димитрия Ганчева. Една от клиентките му казва, че е купувала всеки ден по 1 грам кока на цена от 120 лева. Открити в домовете на други двама наркозависими разфасовки пък били със същата хартия на опаковките като намерени в дома на обвиняемия. Прокурор Ганчева подчерта още, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Според адвоката на Димитров – Атанас Павлов, няма обосновано предположение, че неговият клиент е разпространявал кокаина. Нито един от свидетелите не е казал, че познава лично Димитров. Разпознали са го по снимки, но според защитника му, това не е надежден метод. За откритата дрога пък защитникът заяви, че е била не в дома на обвиняемия, а между оградите на две къщи и така не се знае на кого е. Той поиска „Домашен арест“.

Решението на Окръжния съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив в двуседмичен срок.