Заледени пътища по високите части на Родопите
Заледени пътища по високите части на Родопите / Дарик радио Пловдив

Проходими при зимни условия са пътищата от републиканската мрежа в Пловдивска област, съобщи за Дарик радио началника на Областното пътно управление инж. Найден Найденов. Пътните настилки са мокри и няма заледени участъци, снегът се топи навсякъде в региона. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен.

Автомагистрала „Тракия“ е мокра, през нощта в пловдивската част е имало обилен снеговалеж и  снегонавявания. До 4 часа сутринта машините са почиствали и обработвали със сол, уточни Найденов.

В пазарджишкия участък е въведено ограничение за максимална скорост от 120 км в час поради неравности на настилката.

В планинската част на Пазарджишка област има заледени и заснежени пътища, но те са обработени и опесъчени. По направленията Белово – Юндола и Велинград – Сърница товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета, съобщиха от Пътна управление. По пътя Батак – Доспат всички МПС задължително с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.  По направлението Велинград - Юндола - Аврамово - камионите трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Няма затворени пътища в област Смолян. През проходите „Превала“ и „Рожен“ всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. През „Печинско” товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. Пътните настилки в региона са мокри, само по високите части има частично заледени участъци, които са обработени. През нощта в областно пътно управление е получен сигнал за закъсал автобус, който е отстранен от пътя.