Закъсахме я и с хляба
Закъсахме я и с хляба / netinfo

Недостиг на хляб има в търговската мрежа на Пловдив, установи репортерска проверка по сигнали на слушатели на Дарик. В много от магазините в “Тракия” липсва какъвто и да е хляб, а според собствениците причините са в елавариите, които не са позволили всички фурни да работят тази сутрин и в закъснелите заради лошо почистените пътища доставки. Изпълнили сме всички заявки, подадените каличества са по-големи от обичайното, проблемът е в по-малките цехове и фурни, каза управителят на най-големия завод в региона Митко Караджов. Според регионалния председател на браншовата организация на хлебарите Лазар Генчев много пекарни днес не работят заради големите количества брак по Коледа.

Трийсет селища в областта остават без ток повече от 8 часа, в други 20 захранването е вече възстановено, съобщават от EVN и от общинските управи в областта. Заради спрелите помпи вода няма в 28 села.

Със закъснения от 3 до 5 часа се движат автобусите от Кържали и Хасково до Пловдив. Тези, които по разписание трябваше да са в Пловдив в 8 часа, пристигнаха по обяд, съобщиха от автогарите на “Хеброс бус”. Пълният автобус за Плевен, който тръгна в 7 часа се е върнал в изходната си точка, след като освен Шипка е затворен и прохода Хаинбоаз, а преминаването през Витиня е силно затруднено.