Захари Георгиев: Познавам проблемите на Пловдив повече от всички останали претенденти
Захари Георгиев: Познавам проблемите на Пловдив повече от всички останали претенденти / netinfo
Пловдив трябва да се стресне и събуди, за да не проспи и европейските възможности, които ни се дават и да се превърне в дълбока провинция. Това заяви кандидатът на левицата Захари Георгиев при официалното откриване на предизборната кампания на “Коалиция за Пловдив” тази вечер в Цар-Сименовата градина.

Той посочи, че градът е изостанал на 5-то място по население и на 24-то по икономически растеж. Пловдив се нуждае не от градоначалник, а от сити-мениджър, който да отвоюва отново мястото му на културна столица, водещ икономически център и лидер в иновациите и високотехнологичните производства, каза пред пловдивчани Захари Георгиев.

Той обеща да въведе пет основни принципа за работа на общинската администрация, ако бъде избран - прозрачност и контрол, диалог и партньорство, достъпност и близост и за гражданите и за фирмите, елекронна администрация и ефективност и стандартизация на целия процес по обслужване на гражданите.

На въпрос на Дарик какво смята за свое предимство пред останалите 12 кандидат-кметове, Георгиев отговори: не съм медиен герой и не съм се появил в политиката изневиделица. Той подчерта, че от трите си мандата като общински съветник и от работата си като народен представител познава проблемите на Пловдив повече от всички останали претенденти за кметския стол, както и механизмите за сътрудничество на местната власт с държавните и с европейските институции.

В присъствието на вътрешния министър Румен Петков, евродепутата Атанас Папаризов и на председателя на Тракийските дружества ген. Нонка Матова “Коалиция за Пловдив” представи и листата си за общински съветници. На сцената на Пеещите фонтани излязоха и кандидатите на левицата за районни кметове – адвокатът Люблян Събев /Централен/, 34-годишният мениджър Иван Атанасов /Западен/, д-р Мария Ванева /Тракия/, Делчо Терзийски /Северен/ и Васил Лалбонов /Южен/. В район Източен “Коалиция за Пловдив” ще подкрепи независимия кандидат Янко Найденов.