/ DarikNews
Около 4000 лв. подкуп е поискала арестуваната вчера данъчна служителка в пловдивския квартал "Кючук Париж", съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов на брифинг в пловдивската прокуратура днес.

Повдигнаха обвинение за безстопанственост на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив (ВИДЕО)

Жената е била началник на отдел в дирекция "Обработка и плащане на задълженията" в пловдивската дирекция на НАП.  Тя била арестувана при акция на Икономическа полиция в момента на вземане на подкупа.

Сигналът за поискан подкуп е подаден от представители на търговско дружество, което се занимавало с търговия на дрехи. Търговците били проверявани за фалшиви фактури.

След като им казала, че има проблеми при отчитането на данъчните фактури, в резултат на които за търговското дружество би последвала проверка от приходната агенция, жената си поискала подкуп от 4000 лв., като обещала, че ще съдейства за положителен изход на проверката. 

Арестуваха пловдивски данъчен за подкуп от над 2000 лв.

След подадения сигнал е образувано досъдебно производство. Уредена била среща между търговците и данъчната служителка в магазина. Там те трябвало да й предадат първоначално 2000 лв. В момента на предаването на парите вчера по обяд, полицаите я заловили.  

Предстои да бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние на задържаната 60-годишна жена. След като бъде привлечена като обвиняема, с постановление на наблюдаващия прокурор ще й бъде удължена мярката за неотклонение на 72 часа.

Прокуратурата: Шефката на Басейнова дирекция е в ареста за длъжностно престъпление

От прокуратурата са категорични, че жената е действала сама и в случая няма замесени други длъжностни лица. Според държавното обвинение, за търговия с влияние предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 000 лева.