Задържан е още един фалшификатор от разбитата банда
Задържан е още един фалшификатор от разбитата банда / netinfo

Задържан е още един фалшификатор от организираната престъпна група, занимаваща се с източване на пари от  банкови карти. Това заяви началникът на  БОП в ОДП на МВР-Пловдив Димитър Влахов. Мъжът е на 35 години от Бургас. Той е 9-ият задържан до момента, разследването продължава, каза Влахов. Останалите 8 от групата бяха задържани на 16 ноември тази година при спецакция на БОП към пловдивската полиция, съвместно с ГДБОП, под наблюдение на Върховната касационна прокуратурата и в координация с Европол. Претърсени бяха над 10 адреса на територията на Пловдив, Хасково, Пазарджик, Бургас, Австрия и Полша. Разкрити бяха и две бази на територията на Пловдив за изготвяне на устройствата и картите.

Четири дни след като бе разбита групата, на 20 ноември, Пловдивският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" на петимата фалшификатори, задържани в България.

По време на делото стана ясно, че Петър Нанов под прякор Пендо е тарторът на групата. Той е на 37 години, родом от Пазарджик, но живее и работи в Пловдив.

Комисар Тодор Чонов не изключи възможността да бъдат задържани още фалшификатори от бандата на територията на страната и чужбина.