/ netinfo
Пиян шофьор на автобус от градския транспорт на Пловдив е арестуван за 24 часа, след като предизвика верижна катастрофа на бул. „Никола Вапцаров“. Освен, че е карал рейса в нетрезво състояние, при проверката се оказало, че няма и необходимата квалификация, за да управлява автобуса. През изминалото денонощие полицаите в Пловдив са заловили още един пиян шофьор, като са прекратили разразила се разпра между двама тираджии.

Около 9.00 часа, на 1 юли пътни полицаи реагирали на сигнал от тел. 112 за катастрофа на бул. „Никола Вапцаров“ в пловдивския квартал "Кючук Париж". На място екипът установил, че автобус за обществен превоз не спазил дистанция и ударил отзад лек автомобил „Тойота“, който отскочил и се блъснал в лек автомобил „Субару“.

Градски автобус прегази възрастна жена в Пловдив

При проверката се оказало, че зад волана на автобуса бил 46-годишен пловдивчанин, без да има необходимата категория. Освен това, дрегерът отчел наличие на над 1,9 промила алкохол в кръвта му. Мъжът е отведен за едно денонощие в Първо РУ, образувано е бързо производство.

При катастрофата леко е пострадал 63-годишният шофьор на втората кола. След оказана медицинска помощ от пристигналата линейка, мъжът е освободен за домашно лечение.

Друг солидно почерпен водач също е отведен в Пето РУ. Извършителят – 36-годишен пловдивчанин, бил хванат около 14.40 часа в жк „Тракия“, седнал зад волана на лек автомобил „Рено“ с над 2,5 промила алкохол.

Шофьорът, минал през крака на пенсионерка, в шок след смъртта й 

По обяд пък служител на Трето районно управление в Пловдив станал свидетел на саморазправа между двама тираджии и веднага се намесил в прекратяването на конфликта.

На бул. „България“ бързо се появил и полицейски патрул, който установил самоличността на мъжете - 38-годишен с „Шкода“ и 43-годишен с „Мерцедес“. По първоначални данни, повод за скарването между двамата водачи на товарни автомобили било засичане по време на движение.

Задържан за срок до 24 часа е по-възрастният шофьор, който бил ударил с колата си няколко пъти отзад „Шкода“-та. Срещу него е образувано бързо производство за хулиганска проява. По време на случилото се няма пострадали.