/ / iStock/Getty Images
34-годишен мъж от Асеновград е задържан от полицията, след като е бил хванат да кара автомобил под въздействието на марихуана и за притежание на халюциногенни гъби, съобщават от пресцентъра на МВР в Смолян.
 
Мъжът е арестуван в неделя, малко след като в местността "Хайдушки поляни", землище на с. Момчиловци, бил спрян за проверка лекият му автомобил "Опел Зафира".
Заради неадекватното му състояние униформените го тествали с полеви наркотест. Той отчел наличието на марихуана. Водачът не е дал кръвна проба. Извършено е претърсване на колата, при което е намерен под предна дясна седалка буркан, съдържащ диворастящи халюциногенни гъби. 34-годишният мъж е бил задържан за срок от 24 часа.
 
В района на „Хайдушки поляна“, същия ден полицията проверила лек автомобил "Мерцедес" с пловдивска регистрация, който бил паркиран в близост до общински път. В него били двама мъже - на 29 и 30 години, и двамата от Пловдив. При претърсването са намерени и иззети  високорискови наркотични вещества - суха тревна маса - едно пакетче с бруто тегло 1,33 грама, и още едно с бруто тегло 54,73 грама, реагиращи на марихуана след тестване с полеви наркотест. Двамата мъже също са  задържани за срок от 24 часа.

Младежи от години обикалят находищата с халюциногенни гъби в Родопите, които са в районите на „Хайдушки поляни“ и Пампорово. Известните още като „весели“ гъби са опасни за хората, тъй като действат доста агресивно върху организма на човек и последствията могат да бъдат доста тежки.