Крадци са задигнали специалното колело за придвижване на малката Вики от Капана, съобщава MediaCafe. Велосипедът е отмъкнат от задния двор на магазина на майка ѝ в творческия квартал в Пловдив, входа на който се намира към терасата на бар 1890. Кражбата на колелото най-вероятно е станала във вторник преди обяд.

Превозното средство на момичето е специална изработка, създадено за нуждите на Вики, която се предвижва трудно сама, тъй като детето е с детска церебрална парализа.

"Не можем да си представим кой би посмял по такъв начин да нарани това дете", сподели майката в специално обръщение на страницата си в социалната мрежа Facebook.

"Молим всеки, който забележи това специфично, розово колело да се свърже с нас на телефон 0888591040! Ако случайно сте го снимали някъде тази сутрин, или го забележите сега - молим да се свържете незабавно с нас и да ни пратите снимките тук като коментар или като лично съобщение! Вече се свързахме и с полицията, но всякаква помощ е безкрайно важна за нас", допълва жената.

"Колелото не може да бъде ползвано от друго дете. Много ми се иска то да бъде намерено, защото хората, които са го взели няма да могат да го ползват по предназначение. То ще отиде или за скрап или ще бъде разглобено, а се надявам това да не се случи", разказа пред NOVA майката на Вики.

"Когато децата ме видят с количката, ме гледат странно, а когато ме видят с колелото, като че ли ме приемат по-лесно", призна самата Вики.

Колелото струва 1600 лева и много хора вече заявиха желание, ако то не се намери, да помогнат на Вики да бъде купено ново колело.

видео: NOVA