Зачестяват злоупотребите с инвалидни стикери при паркиране
Зачестяват злоупотребите с инвалидни стикери при паркиране / netinfo
Зачестяват злоупотребите с инвалидни стикери при паркиране
50905
Зачестяват злоупотребите с инвалидни стикери при паркиране
  • Зачестяват злоупотребите с инвалидни стикери при паркиране

Недобросъвестни шофьори злоупотребяват все повече с инвалидни стикери, които поставят на таблото на автомобла си, без значение дали с него се транспортира притежателят на стикера. Това им дава право за преференциално безплатно паркиране в цялата „Синя зона" или на обозначените с табела за хора с увреждания специални места, съобщи в предаването Дарик кафе началникът на Общинска полиция главен инспектор Костадин Костов.

Основната  задача на Общинска полиция е охрана на обществения ред на територията на Пловдив и за разлика от Общинска охрана и общинския инспекторат (известен като общинското ФБР), ние имаме пълни полицейски правомощия, уточни инспектор Костов. По главната улица, в квартал Капана и Стария град  ще има постоянно засилено присъствие от патрулиращи полицаи, които ще следят за всички нередности, включително и за джебчийките в центъра на Пловдив. Пешеходен патрул ще има и в останалите райони на града. Наложително е да бъде обновен автомобилният парк на общинска полиция, която има нужда поне от три нови патрулни коли, уточни още полицейският инспектор.

Месечната издръжка от 105 000 лв, която се отпуска от общинския бюджет, ще отиде за фонд работна заплата на 62-мата щатни служители в звеното, обясни Костов. Към момента са заети само 51 щата, като останалите 11 места ще бъдат запълнени постепенно, включително и с преназначаване на полицаи и охранители от други  служби в Пловдив.  Ще има и конкурс, който ще е за цялата Областна дирекция на МВР, откъдето също ще бъдат подбрани кадри.

Униформите на общинските полицаи ще се отличават с нашивки, на които ще е изобразен гербът на община Пловдив. Гражданите могат да подават сигнали за извършени престъпления, за нарушаване на обществения ред, и дори за неправилно паркирали автомобили на тел. 032 / 630 777.

Цялото интервю на главен инспектор Костадин Костов в Дарик кафе може да чуете в прикачения аудио файл.