За разходка из Пловдив се минава през САЩ
За разходка из Пловдив се минава през САЩ / netinfo

Хора от цял свят вече могат да разглеждат културните и исторически забележителности на Пловдив и да си правят виртуални разходки из града на Интернет адрес http://virtual.plovdiv.bg. Тази възможност им дава първият в страната 3D сайт на община, който стратира днес. 15 000 лева струва реализацията на IT-проекта, като в сумата са включени лицензите за използваните програми, обясниха от общината.

Целта на виртуалната карта, която позволява разглеждане на основните паметници на града отблизо и отдалеч, е привличането на туристи, каза при презентацията на сайта и.д. кметът Петко Атанасов. Той обясни, че общината може да търси и пряка възвращаемост на вложените средства чрез представяне на страницата и на комерсиални обекти срещу заплащане.

При влизането във виртуалната карта на Пловдив обаче първо се зарежда карта на САЩ. Причината е в използвания софтуер на Майкрософт и това не може да бъде избегнато, обяснии началникът на IT отдела на общината Краси Тодоров на презентацията. Повече за новия 3D сайт на Пловдив и за намерението на общината да го развива чуйте от изпълняващият длъжността кмет Петко Атанасов в прикачения звуков файл.

 Информaцията е на Пламен Четелязов