/ Община Пловдив
За първи път в Пловдив ще се извърши пътен ремонт през нощта. Това става по настояване на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Идеята му е да се прилагат високи стандарти на работа, както е в развитите западноевропейски държави.

Преасфалтирането на двете кръстовища на бул. „Никола Вапцаров“ – с бул. „Македония“ и ул. „Димитър Талев“, от 22:30 до 06:00 ч. в периода от 16 до 18 декември,  ще е тест дали идеята може да се реализира успешно.

Ремонтът ще се извършва поетапно, като ще се спира движението на кръстовищата на бул. „Никола Вапцаров“ с бул. „Македония“ и ул. „Димитър Талев“. 

„Имаме големи цели не само да подобрим уличната инфраструктура, но и  да променим методите и качеството на работа. Решени сме да действаме като в най-напредналите страни, съобразявайки се основно със спокойствието на гражданите и облекчаването на трафика“, коментира кметът Здравко Димитров.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ призовават водачите на моторни превозни средства да спазват временната организация на движение.

Шофьорите на автобусите по линии № 1, 17, 24, 27, 36 и 116, преминаващи  по този участък от булеварда след 22:30 часа, са предупредени да карат бавно и внимателно.