протест
протест / netinfo
За пети път тази неделя от 12,00 часа жители от Община Септември ще излязат на главния път Пазарджик-Велинград в село Варвара, за да изразят недоволството си срещу начина на управление на кмета Марин Рачев. Хората са недоволни от проведената миналия месец среща с градоначалника, на която твърдят, че са били обиждани с цинизми. Продължават да настояват за пълна проверка на обществените поръчки от началото на мандата му.

Проявата отново е организирана от инициативния комитет "Да спасим община Септември". Те искат прозръчност при провеждане на обществените поръчки, както и отчет как се изразходват обществените средства за тях. Настояват за ревизиране на документацията за строеж на детски площадки, улични и пътни ремонти, доставка на съдове за смет. Недоумяват защо договорите не са публикувани на сайта на общината, каквато е наложената практика в други места. Затова главното искане е за пълна финансова ревизия.

През август инициаторите изпратиха през август сигнали до главния прокурор Сотир Цацаров, Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) с над 500 подписа. В тях са описани конкретни данни за обществените поръчки и разходването на публични средства и се настоява за пълна ревизия на кмета Марин Рачев. Проверките текат от няколко дни.