Вземат на специален отчет палежа в Стара Загора
Вземат на специален отчет палежа в Стара Загора / netinfo

Пловдивската Апелативна прокуратура взе на специален отчет делото за палежите на входните врати на дознател и двама прокурори, извършено тази нощ в Стара Загора. Това съобщи Огнян Урбалов –прокурор от Апелативна прокуратура Пловдив.

Работи се по различни версии, но най вероятната е опит за отмъщение и сплашване от страна на криминалния контингент, във връзка с нарасналата през последните години активност на прокуратурата за ефективно противодействия на криминалната престъпност, се казва в официалната позиция на прокуратурата.

Този опит за сплашване не е в състояние да деморализира или стъписа прокурорите, тъй като риска е част от характера на работата която вършат, а мотивацията им да се справят с престъпността е твърда и непоколебима.

Към 1 часа тази нощ в Стара Загора неизвестни лица са запалили входните врати на три апартамента на ул. “Господин Михайловски” № 30. В апартамент 12 на посочения адрес живее Георги Павлов, който работи като дознател, в апартамент 13 живее Марин Маджаров, който работи в “Автосервиз” гр. Стара Загора, а апартамент 14 живеят Ваня Керанова и Желязко Робаков - двамата са прокурори при Районна прокуратура Стара Загора.

Касае се за умишлен палеж, тъй като при обслужването на произшествието са намерени и иззети проби от запалителна течност вероятно “газьол”.

Образувано е досъдебно срещу неизвестен автор. Извършени са първоначален и допълнителен оглед и са назначени пожаро- техническа, химическа и трасологическа експертизи.