Възлагат 13 линии от градския транспорт за близо 40 милиона лева
Възлагат 13 линии от градския транспорт за близо 40 милиона лева / netinfo

Конкурсна процедура за близо 39 милиона лева без ДДС по възлагане на 13-те линии от градския транспорт в Пловдив, чиито договори изтичат през май, 2017-та година, обяви Община Пловдив.

Близо 120 нови автобуса трябва да тръгнат от другата година по маршрутите на автобуси с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222. Обществената поръчка е разделена в три обособени позиции.

Участниците в конкурсната процедура трябва да разполагат със 118 технически изправни автобуса, които са в съответствие с изискваното минимално ниво, включени към лиценз за извършване на превоз на пътници на територията на Република България или лиценз за извършване на международен превоз на пътници.

Возилата трябва да са с двигатели Евро 5, да са оборудвани с платформи за инвалиди и климатични и отоплителни системи.

Размерът на глобите за неизпълнение на клаузите по договорите ще бъде завишен, като санкциите ще тръгват от 300 лева и ще достигат до 5000 лева, заяви вече за Дарик по темата зам.-кметът по транспорт Златин Велев.

Освен за пропускане на спирка, за неработещ климатик или отоплителна система, превозвачите ще бъдат глобявани и за непочистени автобуси, както и за грубо отношение от страна на шофьорите към пътниците.

Засега не се предвижда закриване на линии от схемата на масовия градски транспорт в Пловдив.