/ Дарик архив
Ограничения в движението са въведени на няколко места в Пазарджишка област заради ремонти на пътища, съобщават от Областното пътно управление.

Днес екипи на ведомството работят на шосето между Стрелча и Копривщица, където преминаването на автомобили е организирано и за двете посоки в една лента от 23-ти до 32-ри км.

Ремонтира се и пътят от село Мало Конаре през Огняново за Исперихово от 1-ви до 15-ти км. За този участък призивът е водачите да преминават с повишено внимание, няма затворени платна. Подобна е ситуацията и на кръстовището между бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Петър Бонев“ в Пазарджик.

Там продължава строителството на ново кръгово движение. Преминаването не е ограничено, но са отцепени участъци от пътните платна, в които към момента се работи.


По моста в село Бошуля в посока Ветрен остава в сила забраната за преминаване на автомобили над 10 тона. За тях е обявен обходен маршрут през село Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-Бошуля.

В планинската част на областта има опасност от падащи камъни, най-силна по пътищата Пещера-Батак-Широка поляна, Белово-Юндола и Варвара-Гара Костандово.