Външните министри от ПСЮИЕ идват в Пловдив
Външните министри от ПСЮИЕ идват в Пловдив / netinfo

Министрите на външните работи на страните участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, които са в България за неформална среща, пристигат утре в Пловдив. Страната ни е ротационен председател на форума за периода май 2007– май 2008 година.

Неформалната среща ще се проведе във вагон-салона на царския влак “Корона Експрес”, принадлежал на Цар Борис III. Композицията ще пътува по маршрута София-Пловдив и се очаква да пристигне на пловдивската гара около обяд.

Вицепремиерът Ивайло Калфин и министрите на външните работи на Босна и Херцеговина, Хърватия, Молдова, Албания, Черна гора, Турция, Република Македония, заместник-министър на външните работи от Сърбия, държавен секретар на Румъния, и политически директор от Гърция ще обсъдят актуални проблеми и необходимостта от поемането на по-големи отговорности за регионалното сътрудничество в ЮИЕ.

В официалната зала на Община Пловдив ще бъде церемонията по подписването на Споразумението за създаването на Секретариат на Съвета за регионално сътрудничество в Сараево.